újcirkusz társulat

Művészeti vezető

A Sir Paul McCartney alapította és patronálta Liverpool Institute for Performing Arts koreográfus-rendező szakán szerzett diplomát, ahol tanulmányai során a kabarék és a varieték iránti fokozódó érdeklődése és kutatásai vezették el a cirkusz addig általa kevésbé ismert világához.

A zenés és a táncszínház esztétikai alapjairól indulva új nyelvet teremtett a nagy hagyományokkal rendelkező és méltán világhírű magyar cirkuszművészetben. A kimagasló technikával rendelkező artistákat a tánc-, a zene- és a színházművészet világába bevezetve egyedi, közép-kelet-európai újcirkusz-stílust hozott létre.

A 2012-ben alapított Recirquel társulat ez idáig négy egész estés előadást állított színpadra: 2013-ban a Cirkusz az Éjszakában, 2014-ben A Meztelen Bohóc és a Párizs Éjjel című előadásokat, 2015-ben pedig a Non Solus-t.

Vági Bence társulatát és produkcióikat egyre nagyobb nemzetközi figyelem is kíséri: oroszországi szereplésüket sikeres dél-franciaországi, szerbiai és hollandiai turné követte, mely alapján meghívást kaptak több európai, dél-amerikai és keleti országba.


Rendezései:

Obsecenes - Tales of a Cabaret / Liverpool,
Fekete Katalin: Só és Cukor / Merlin,
Ma a tiéd vagyok, Kapócs Zsóka Karády estje / Mikroszkóp Színpad,
Vági Bence: Toyboyz / Sziget Fesztivál,
Vági Bence: Recirquel / Sziget Fesztivál,
Vági Bence: Cirkusz az Éjszakában / Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013,
Vági Bence: A Meztelen Bohóc / Budapesti Tavaszi Fesztivál 2014,
Vági Bence: Párizs Éjjel CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál 2014,
Vági Bence: Non Solus CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál 2015.