újcirkusz társulat

Ha létezett ősi egység, úgy a lelkek is mind egy pontból fakadtak. Szétválásuk pillanata óta egymást keresik, mint mi emberek a Földön.
Két ember egymásra találásának története, akik útjukon bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit. Két elsőre teljesen különbözőnek tűnő, ám mégis egymáshoz szorosan közel álló társműfaj -a táncművészet és a cirkuszművészet- találkozása egy illúziókba font valótlan térben.

A műfaji ellentéteken kívül anyagi/fizikai szinten is megelevenednek a keletkezést kiváltó részletek. Élő és élettelen anyagok szimbiózisa, a művészek és a díszlet szerves egysége párhuzamosan mozdítják előre a cselekményt. Az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés valamint az elmúlás között billegő és az egyensúlyt kereső cselekményszálat egészíti ki és támasztja alá a díszlet folyamatos koreográfiája, amely teljes szinkronban lélegzik az előadókkal.
A dramaturgiai váltásokat a vizuális síkon túl zenei kontrasztok erősítik. A klasszikus és modern hangzásvilág váltakozása formabontó teret teremt összekomponálva Bach és Rahmanyinov műremekeit elektronikus zenével és kortárs orgonajátékkal.

Premier: 2015.10.15. 19.00, Müpa
További előadások:
2016. április - Milánó, Olaszország