újcirkusz társulat

Az amerikai közönséget és a szakmát is elkápráztatta társulatunk Non Solus című előadása, melyet első alkalommal tűzött műsorára a progresszív művészeti alkotások fellegvára, a New York-i Brooklyn Academy of Music (BAM) kulturális központ operaháza. A 2019. február 14. és 16. között bemutatott produkciót háromnapos, teltházas előadássorozat keretében tekintette meg a New York-i publikum, mely minden alkalommal hosszú perceken át tartó, álló tapssal méltatta a társulatot. A The New York Times egymás után kétszer is cikkezett a Vági Bence rendezte „álomszerű” darabról, és méltatta a fellépő művészek, Illés Renátó és Zsíros Gábor lenyűgöző előadó-művészeti képességeit.

bam banner

A Recirquel az idei téli szezonban egy új, az évvégi ünnepek hangulatát idéző alkotással jelentkezik. A Kristály varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár egy hatalmas, hólepte cirkuszsátorba, ahol testközelből élhetjük át az artisták lélegzetelállító mutatványait. A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott újcirkusz produkció története szerint, Kristály-világ úrnője hitét vesztette az emberi érzelmekben, ezért befagyasztja a világot. A közönség és a fellépő művészek együtt keresik a szeretet, a fény reményét, és keltik életre a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképeket.

2018. október 16-én került sor a Recirquel legújabb sikerprodukciójának, a My Landnek a magyarországi premierjére. A Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató előadás a világ legnagyobb művészeti fesztiválján, az Edinburgh Fringe-en debütált 2018 augusztusában, ahol a kritikusok véleménye alapján több ezer produkció közül a legjobbnak bizonyult. A kortárs táncot a színházzal és a cirkuszművészettel ötvöző előadás, amely az ember és az anyaföld kapcsolatát állítja fókuszba, október 16-tól látható Magyarországon a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, a Müpa Budapest Fesztivál Színházában.

A progresszív és avantgarde előadóművészeti alkotások világának egyik vezető központjában, a BAM (Brooklyn Academy of Music) színházában lesz a Recirquel első new yorki premierje. A Non Solus című produkciónkat 2019 februárjában mutatjuk be az amerikai közönségnek.

A Recirquel legújabb produkciója idén augusztusban mutatkozott be az Edinburgh Fringe Fesztiválon, ahol a kritikusok mind a Fringe, mind a teljes nemzetközi fesztiválon játszott produkciók közül a legjobb show-nak ítélték a "My Landet". A Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató "My Land" az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba és jeleníti meg egy illúziókkal teli térben.

A hazai premierre 2018 októberében kerül sor a Müpa Budapest Fesztivál Színházában a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.